Arr, a pirate’s life for me!

januari 8, 2008 § 5 reacties

Ik wilde zo graag magische krachten bezitten, dat ik er zelf in ging geloven. Hoewel elk hersensverbindingeske in mijn hoofd dat tegensprak, was ik er rotsvast van overtuigd dat magie bestond terwijl ik beter wist. Maar een beterweter tegen uzelf zijn is niet echt zo leuk als anderen van uw gelijk te overtuigen. Dus geloofde ik dat ik kon toveren. Ik ben namelijk zeer goed in mensen mijn ideeën te doen geloven en sinds ik een mens ben, was ik wel gevoelig aan die bepaalde eigenschap. Er zijn mensen die God (die van Jezus) hebben, of Allah, of Buddha of Raël, maar ik had die allemaal niet en het leek me leuker om toch in iets te geloven. Natuurlijk kwam ik snel tot inkeer, jammer, want ik had graag de wereld met toverkracht willen redden en als ik er hard genoeg in had geloofd, dan was het misschien nog wel gelukt ook.

Dus dan ben ik maar wat verder gaan hersenspinsels ontwarren en maar in mezelf en al die geweldige en iets minder geweldige mensen rondom me te geloven tot ik het ware geloof vond. Ik heb me dan ook nog niet zo lang geleden bekeerd tot het pastafarianisme, omdat vliegende spaghetti monsters nu eenmaal grappiger zijn dan onzichtbare roze eenhoorns (hoewel die wel iets mooier is)… Getrouw aan de theepottheorie van Russell, verzonnen enkele intellectueel hoogstaande individuen wat leuke dingen die we zouden kunnen aanbidden zoals andere mensen troost en geluk vinden in hun geloof in hun God, of alien, of waar ze dan ook in geloven. Nu ik eindelijk een geloof heb, want zeg nu zelf, atheïsme klinkt toch niet zo mooi en vrijzinnig is zo’n dubbelzinnig begrip, kan ik eindelijk het ware geluk vinden en ik heb er niet eens een science fiction boek van Ron Hubbard voor nodig gehad. Laten we dus allemaal zoveel mogelijk spaghetti met tomatensaus en balletjes eten en dromen van de biervulkanen en de stripperfabriek in de hemel, arrr!

Zijpad… Als het morgen regent, dan weet ik niet of ik ervan zal kunnen houden, want regen en wandelen in de richting van stations hebben samen een wiskundig slechte invloed op mijn humeur. Dat zal al niet zo geweldig zijn gezien ik een optelsom van 3 uur en een beetje onderweg zal zijn voor een les van een uur waar het nut nog niet helemaal duidelijk is. Bovendien moet ik bekennen dat mijn affaire met de nmbs op een zeer laag pitje staat sinds ze de trein Mechelen-Halle niet meer in Etterbeek laten stoppen en sinds de vertragingen die zich bleven ophopen en sinds altijd eigenlijk… Laten we hopen dat de trein voor één keer op tijd is, dat verdien ik nu toch wel. Het enige wat ik sowieso morgen niet zal haten omdat ik ze nu wel tof vind en eigenlijk altijd want ze zijn verdomd handig, zijn die tags…

Advertenties

Getagd: , , , , , , , , , , , , ,

§ 5 Reacties op Arr, a pirate’s life for me!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Arr, a pirate’s life for me! voor Margaux In Wonderland.

Meta

%d bloggers liken dit: